Ημερήσιες αποδράσεις σε παραλίες κοντά στη Θεσσαλονίκη

από | Σεπ 29, 2024

Table of Contents

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας υπέροχος προορισμός με πολλές διαφορετικές επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Η πλούσια ιστορία της και η ανάλαφρη ατμόσφαιρα προκαλούν διάθεση για πολλές εξορμήσεις. Τις ημέρες του καλοκαιριού οι καθημερινές επιλογές είναι αμέτρητες. Ιδιαίτερα οι παραλίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης αποτελούν ιδανικούς προορισμούς. Επομένως, βάλτε τα μαγιό και το αντηλιακό σας και ελάτε να γνωρίσουμε τις πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Peraia 13

Περαία

Η Περαία είναι ίσως η καλύτερη παραλία σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη αφού βρίσκεται μόλις 25-30 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Μπορείς να φτάσεις εκεί με το αυτοκίνητό σου, τις ιδιωτικές μεταφορές ή ταξί ή να χρησιμοποιήσεις την αστική συγκοινωνία. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να περάσεις την μέρα σου στη θάλασσα και να συνδυάσεις το φαγητό και την ξεκούραση.

Στην παραλία της Περαίας θα βρεις τις κατάλληλες υποδομές για να περάσεις μια υπέροχη μέρα. Υπάρχει το οργανωμένο τμήμα της παραλίας με τα beach bar, τις ταβέρνες και τα ουζερί καθώς και καφετέριες. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και τα ντους αλλά και επιπλέον ανέσεις που παρέχουν τα συγκεκριμένα καταστήματα. 

Αν όμως προτιμάς την σχετική απομόνωση, μπορείς να κατευθυνθείς προς την πιο απόμερη πλευρά της παραλίας και να χρησιμοποιήσεις τον δικό σου εξοπλισμό

 

Η θάλασσα έχει άμμο και είναι σχετικά ρηχή, κάνοντας πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά να την επιλέγουν. Στην παραλία της Περαίας δεν θα βρεις ακραία θαλάσσια σπορ αλλά μπορείς να κάνεις πεζοπορία ή ποδηλασία στον παραλιακό δρόμο από όπου θα έχεις θέα στην Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο. 

Εξαιρετικές είναι και οι επιλογές που υπάρχουν στην Περαία για φαγητό. Οι ταβέρνες σερβίρουν κυρίως ψαρια και θαλασσινά που ταιριάζουν απόλυτα με το περιβάλλον. Θα μπορέσεις να απολαύσεις το φαγητό κυριολεκτικά με τα πόδια μέσα στην άμμο!

Νέοι Επιβάτες

Η παραλία των Νέων Επιβατών βρίσκεται και αυτή πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί συνέχεια της παραλίας της Περαίας. Είναι ιδανική για μια ημερήσια απόδραση από την πολυκοσμία και την φασαρία της πόλης. Για το λόγο αυτό την επιλέγουν και πολλοί από τους Θεσσαλονικείς που την θεωρούν αγαπημένο προορισμό.
Πολλοί νέοι έρχονται για μπάνιο στους Νέους Επιβάτες κυρίως λόγω της δυνατότητας πρόσβασης με αστικό λεωφορείο. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι τα δρομολόγια αυξάνονται προκειμένου να ικανοποιήσουν όσους θέλουν να φτάσουν στις κοντινές παραλίες.
Η θάλασσα στους Νέους Επιβάτες είναι ρηχή με ψιλή άμμο και μπορούν ακόμη και τα μικρά παιδιά να παίξουν με σχετική ασφάλεια, φυσικά κάτω από την επίβλεψη των γονιών τους.

neoi epivates 4

Θα βρεις πολλα beach bar, καφέ και ταβέρνες κατα μήκος της οργανωμένης παραλίας. Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να παίξεις beach volley ή να κάνεις θαλάσσια σπορ σε διάφορα σημεία της.
Φυσικά αν θέλεις να περάσεις την μέρα σου στην παραλία, θα επιλέξεις και κάποιο από τα καταστήματα εστίασης για να απολαύσεις το φαγητό σου.
Στους Νέους Επιβάτες συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Οπότε, τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό θα είναι να ξεκινήσεις σχετικά νωρίς αν θέλεις να βρεις θέση πάρκινγκ για το όχημά σου αλλά και ομπρέλες και ξαπλώστρες σε κάποιο από τα beach bar.

Agia Triada 9

Αγία Τριάδα

Μόλις 35 λεπτά μακριά (με το αυτοκίνητο) από το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Αγία Τριάδα. Γνωστή στους Θεσσαλονικείς περιοχή για την όμορφη τοποθεσία και την ήρεμη θάλασσα εδώ και πολλές δεκαετίες. Αποτελεί εξαιρετικό καλοκαιρινό προορισμό για αυτούς που θέλουν να περάσουν τη μέρα τους στην παραλία και να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Είναι ιδανική για οικογένειες αφού η θάλασσα είναι ρηχή και έχει άμμο και ψιλό βότσαλο. Συνήθως η θάλασσα είναι ήρεμη, χωρίς κυματισμούς και καθαρή.
Η παραλία της Αγίας Τριάδας είναι καλά οργανωμένη. Υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες τις οποίες διαθέτουν τα beach bars της περιοχής καθώς και ποτά, αναψυκτικά, σνακ ή καφέ. Επιπλέον θα βρεις ντους και αποδυτήρια, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν θέλεις να περάσεις όλη τη μέρα στην παραλία.
Αν σου αρέσουν τα σπορ, στην Αγία Τριάδα θα μπορέσεις να παίξεις beach volley ή να νοικιάσεις paddle boat. Ακόμη μπορείς να κάνεις περίπατο, ακολουθώντας τον πεζόδρομο που εκτείνεται παράλληλα με τη θάλασσα.

Πολλές ταβέρνες και εστιατόρια προσφέρουν τα εδέσματά τους καθημερινά στους επισκέπτες της περιοχής. Αν σου αρέσουν τα ψάρια, τα θαλασσινά και η μεσογειακή κουζίνα μπορείς να καθίσεις σε κάποιο από τα καταστήματα εστίασης και τα απολαύσεις το φαγητό σου έχοντας μπροστά σου τον Θερμαϊκό κόλπο.
Έχε υπόψη ότι το καλοκαίρι, η παραλία της Αγίας Τριάδας προσελκύει αρκετούς επισκέπτες. Οπότε καλό θα ήταν να φτάσεις εκεί νωρίς, ειδικά αν θέλεις να πας εκεί το Σαββατοκύριακο. Αν επιλέξεις να μετακινηθείς με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη, τότε θα είσαι εκεί σε περίπου 35 λεπτά – χωρίς βέβαια να λαμβάνουμε υπόψη την κίνηση που μπορεί να συναντήσεις. Φυσικά μπορείς να πας και με το αστικό λεωφορείο – αυτό όμως μπορεί να σε καθυστερήσει αρκετά

Επανομή – Ποταμός

Μια πολύ ξεχωριστή παραλία είναι αυτή του Ποταμού στην Επανομή. Το μοναδικό φυσικό τοπίο καθώς και τα κρυστάλλινα νερά κάνουν την παραλία αυτή να ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτές που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αν είσαι από αυτούς που απολαμβάνουν την φύση και το περιβάλλον τότε μάλλον ο Ποταμός είναι καλή επιλογή για σένα.
Η αμμώδης χερσόνησος που ξεχωρίζει στη θάλασσα δημιουργεί μια μοναδική εικόνα της περιοχής. Το φυσικό τοπίο είναι πραγματικά πανέμορφο ενώ τα νερά είναι καθαρά και ρηχά. Για το λόγο αυτό η παραλία του Ποταμού αποτελεί επιλογή πολλών οικογενειών με μικρά παιδιά.
Η συγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη, όπως οι προηγούμενες αλλά θα βρεις κάποιες εγκαταστάσεις για να προμηθευτείς ότι χρειάζεσαι. Καλό θα είναι όμως να έχεις μαζί σου εξοπλισμό παραλίας για να μην ταλαιπωρηθείς κάτω από τον καυτό ήλιο.

Potamos Epanomi 1

Η περιοχή ενδείκνυται για περιπάτους και ποδηλασία ενώ στη θάλασσα μπορείς να κάνεις θαλάσσια σπορ.
Στην περιοχή υπάρχει υδροβιότοπος όπου μπορεί να συναντήσεις διάφορα είδη πουλιών και ζώων. Γενικά, η παραλία θεωρείται πολύ ενδιαφέρουσα από τους φυσιολάτρες.
Στον Ποταμό μπορείς να φτάσεις με το αυτοκίνητό σου και θα βρεις αρκετό χώρο για στάθμευση. Το τελευταίο όμως τμήμα του δρόμου ως την θάλασσα είναι χωματόδρομος, ο οποίος όμως δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος.
Η αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη περιοχή. Επομένως αν θέλεις να την επισκεφτείς θα πρέπει να διαθέτεις είτε κάποιο δικό σου όχημα ή να χρησιμοποιήσεις ταξί ή ακόμη και κάποια από τις εταιρείες μεταφορών (transfer services) της Θεσσαλονίκης.
Φυσικά, όπως κάθε καλή παραλία κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έτσι και ο Ποταμός προσελκύει πολλούς επισκέπτες, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Το μέγεθός της όμως θα σου επιτρέψει να βρεις κάποιο σημείο να βάλεις τα πράγματά σου και απολαύσεις το μπάνιο σου, ακόμη και τις πιο πολυσύχναστες ημέρες.

Nea Kallikrateia

Νέα Καλλικράτεια

Λίγο πιο μακριά και περίπου 40 με 45 λεπτά από την πόλη βρίσκεται η Νέα Καλλικράτεια. Η κωμόπολη αυτή εξελίσσεται σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό. Οι παραλίες τόσο μέσα όσο και έξω από την Νέα Καλλικράτεια είναι οργανωμένες και διαθέτουν beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, όπως επίσης και ντους και αποδυτήρια. Η εύκολη και γρήγορα πρόσβαση αλλά και οι υποδομές της περιοχής την καθιστούν κατάλληλη για ημερήσιες αποδράσεις.
Αν και προσελκύει πολλούς επισκέπτες, οι υποδομές της περιοχής μπορούν να εξυπηρετήσουν αρκετό κόσμο. Η οργανωση και υπηρεσίες έχουν ικανοποιητικό επίπεδο και μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των λουόμενων. Βέβαια είναι πιο δύσκολο να έχουν την ίδια ποιότητα τα Σαββατοκύριακα και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, όπου η κίνηση είναι αυξημένη.
Η θάλασσα στη Νέα Καλλικράτεια είναι αμμώδης και ρηχή, γι αυτό την προτιμούν οικογένειες με παιδιά. Βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια Σημαία τόσο για την καθαρότητα των νερών όσο και για τις υπηρεσίες που παρέχει.
Εκτός όμως από την παραλία και την θάλασσα στην κωμόπολη αυτή θα βρεις και πολλά εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί όπου μπορείς να δοκιμάσεις αμέτρητους μεζέδες από ψάρια και θαλασσινά. Επιπλέον θα βρεις και περισσότερο οικονομικές επιλογές για φαγητό, όπως γυράδικα και καντίνες.
Όπως μπορείς να καταλάβεις, η Νέα Καλλικράτεια είναι ένας προορισμός που δεν προσφέρει μόνο μια καλή παραλία. Έχει πολλά τουριστικά καταστήματα με σουβενίρ, είδη παραλίας και τοπικά προϊόντα.Η πρόσβαση στη Νέα Καλλικράτεια μπορεί να γίνει ευκολότερα με ιδιωτικό αυτοκίνητο, εταιρεία μεταφορών ή ταξί. Υπάρχει και η επιλογή των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ τα οποία εκτελούν πολλά δρομολόγια καθημερινά, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Άφυτος

Μόλις 83 χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η Άφυτος. Η διαδρομή ως εκεί είναι εύκολη και δεν θα χρειαστεί πάνω από μια ώρα με το αυτοκίνητο για να φτάσετε ως εκεί. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις καθημερινές μέρες για να πάτε στην Άφυτο, προκειμένου να γλιτώσετε την κίνηση του Σαββατοκύριακου.
Για πολλούς η Άφυτος είναι το πιο γραφικό και παραδοσιακό χωριό της Χαλκιδικής. Χτισμένο ψηλά στο λόφο, έχει υπέροχη θέα προς τον Τορωναίο κόλπο, ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, η Σιθωνία.
Η παραλία της έχει καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά και η ακτή είναι αμμώδης. Υπάρχει το οργανωμένο τμήμα της παραλίας που θα βρείτε beach bar, ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον δικό σας εξοπλισμό στο ελεύθερο κομμάτι της.
Η Άφυτος είναι ιδανικός προορισμός για όσους χρειάζονται μια ημερήσια απόδραση αφού συνδυάζει την παραδοσιακή με την φυσική ομορφιά και τις σύγχρονες ανέσεις.

Athitos 11
Kallithea 3

Καλλιθέα

Λίγο πιο νότια στην Κασσάνδρα βρίσκεται η Καλλιθέα, ένα απίθανο κοσμοπολίτικο χωριό. Αποτελεί πόλο έλξης για αμέτρητους επισκέπτες, κυρίως νεαρής ηλικίας. Η απόστασή της από το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν ξεπερνά τα 87 χιλιόμετρα, ενώ θα χρειαστείτε μια ώρα και κάποια λεπτά για να φτάσετε εκεί με το αυτοκίνητο. Θα μπορέσετε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο διαμορφωμένο χώρο πάρκινγκ κοντά στην παραλία.
Η παραλία της Καλλιθέας είναι πολύ γνωστή για τα καθαρά, γαλάζια νερά και την υπέροχη αμμουδιά. Είναι οργανωμένη και μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επισκεπτών της. Ομπρέλες, ξαπλώστρες και αμέτρητα ποτά, αναψυκτικά, καφέδες κλπ σερβίρονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στην παραλία θα βρείτε επίσης και εξοπλισμό προς ενοικίαση για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες. Ακόμη υπάρχει γήπεδο για beach volley και διάφορες άλλες εγκαταστάσεις.

Ποσείδι

Στη δυτική πλευρά της Κασσάνδρας βρίσκεται το Ποσείδι. Είναι γνωστό για τις μοναδικές παραλίες του και απέχει περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Αν θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο στη θάλασσα και να ξεφύγετε από την πολύβουη πόλη τότε το Ποσείδι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.
Η απόστασή του από τη Θεσσαλονίκη θα σας επιτρέψει να αφιερώσετε πολλές ώρες στη θάλασσα και να επιστρέψετε ανανεωμένοι στην καθημερινότητα σας. Ακόμη και αν έχετε έρθει για τουρισμό στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια επίσκεψη στο Ποσείδι για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε.
Στο Ποσείδι θα βρείτε τρεις παραλίες από τις οποίες η μία δεν είναι οργανωμένη. Αν θέλετε να περπατήσετε λίγο, στην άκρη του ακρωτηρίου θα βρείτε τη Αμμόγλωσσα. Η παραλία αυτή δεν είναι οργανωμένη αλλά έχει πεντακάθαρα νερά και αλλάζει σχήμα ανάλογα με τον άνεμο. Χρειάζεται όμως πολλή προσοχή τις ημέρες που έχει ισχυρούς ανέμους.

Possidi 2

Όλες αυτές οι παραλίες είναι ιδανικές για ημερήσιες εκδρομές δίπλα στη θάλασσα. Μπορείς να φτάσεις σε αυτές εύκολα και γρήγορα, ενώ η θάλασσα και η αμμουδιά τους είναι εξαιρετικές. Αν θέλεις να περάσεις μια όμορφη μέρα στην παραλία χωρίς να κουραστείς με χρονοβόρες μετακινήσεις, τότε κάθε μία από αυτές τις παραλίες είναι εξαιρετική επιλογή.

Thessaloniki beaches

Ημερήσιες αποδράσεις σε παραλίες κοντά στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι ένας υπέροχος προορισμός με πολλές διαφορετικές επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Η πλούσια ιστορία της και η ανάλαφρη ατμόσφαιρα προκαλούν διάθεση για πολλές εξορμήσεις. Τις ημέρες του καλοκαιριού οι καθημερινές επιλογές είναι αμέτρητες. Ιδιαίτερα οι παραλίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης αποτελούν ιδανικούς προορισμούς. Επομένως, βάλτε τα μαγιό και το αντηλιακό σας και ελάτε να γνωρίσουμε τις πανέμορφες παραλίες που βρίσκονται κοντά στη Θεσσαλονίκη!

Read More »
Halkidiki

Διακοπές στη Χαλκιδική

Table of Contents Η Χαλκιδική είναι ένα μέρος μοναδικό. Θα σε μαγέψει με τις πανέμορφες τυρκουάζ παραλίες της, τα καταπράσινα δάση της και τα γραφικά

Read More »
Bansko skiing center

Θεσσαλονίκη, Μπάνσκο: μια χειμωνιάτικη απόδραση

Table of Contents Μία υπέροχη χειμερινή επιλογή για απόδραση από την καθημερινότητα αποτελεί το Μπάνσκο.Περίπου 250 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη το Μπάνσκο είναι ένας ξεχωριστός χειμερινός

Read More »